2feelfree.com genomineerd voor Liebster Award!

Een paar dagen voor vertrek naar Zuid-Afrika vond ik een leuke verrassing in mijn mailbox. Door Marie-Lise van Reislustig.be ben ik genomineerd voor een Liebster Award! En daar ben ik best een beetje trots op 🙂

Liebster Award??

Misschien heb je nog nooit gehoord van de Liebster Award. Snap ik! Het is een digitale award speciaal voor beginnende bloggers, om de persoon achter de blog wat beter te leren kennen. Het is de bedoeling dat je iets vertelt over je favoriete blog, een rijtje vragen beantwoordt (opgesteld door degene die jou genomineerd heeft) en vervolgens een aantal nieuwe blogs nomineert voor de award. Een mooie manier om nieuwe blogs te ontdekken en bloggers onderling te verbinden. Klik hier als je benieuwd bent naar de officiële spelregels.

Superleuk van Marie-Lise om mij te nomineren! Zelf heeft zij het blog Reislustig.be, waarin ze je voorziet van fijne reistips, een flinke dosis inspiratie en een blik achter de schermen als blogger. Zeker even een kijkje gaan nemen!

All time favorite!

En dan mijn favoriete reisblog. Tja, ik hoef er eerlijk gezegd niet lang over na te denken. Dat is Travelaar! Het reisblog van Kirsten en Erick, die momenteel hun droom waarmaken en voor onbepaalde tijd op wereldreis zijn. Naast fijne, eerlijke reisverslagen zit hun mooie website vol tips, budgetblogs, reisroutes en uitgebreide informatie per bestemming. Zonder twijfel een van de websites die me geïnspireerd heeft om zelf een reisblog te beginnen!

Tien vragen aan mij

Om de blogger achter het blog (ik dus) wat beter te leren kennen, heeft Marie-Lise tien vragen voor me opgesteld. Komen ze!

1  Welke historische figuur zou je graag ontmoeten en waarom?
Pff, dit is meteen een hele moeilijke! Ik denk dan iemand als Columbus of een andere ontdekkingsreiziger. Of is dat erg afgezaagd als reisblogger? 😉 Ik ben gewoon benieuwd hoe het voelt om op reis te gaan zonder te weten waar je heengaat of wat je tegenkomt. Toppunt van avontuur!

2  Bij welke historische gebeurtenis was je graag geweest en waarom?
Geen idee! Misschien bij de oorspronkelijke Bevrijdingsdag in 1945? Lijkt me een heel bijzonder gevoel dat zo’n verschrikkelijke oorlog eindelijk voorbij is.

3  Wat is het gekste dat je ooit op reis gegeten hebt?
Eerlijk gezegd eet ik nooit zo heel gek op reis. Ik probeer altijd nieuwe lokale gerechten uit en vooral het eten in Vietnam vond ik heerlijk! Maar echt gek? Ik denk dat het gekste dan een Kudu-steak is.

4  Waar heb je de mooiste zonsondergang beleefd?
In Kampot, Cambodja. We maakten een boottocht over de rivier en genoten van de prachtige kleuren in de lucht.

cambodja

5  Wat inspireert je om op reis te gaan?
Ik vind de vrijheid op reis echt verslavend. Het is zó heerlijk om niets te moeten en de mooiste, tofste dingen te doen en zien. Ik hou ervan als een land compleet anders is dan Nederland, daar kan ik echt intens van genieten. Bovendien verrijkt het je leven; reizen verbreedt je horizon en zorgt voor meer begrip en respect voor andere culturen.

6  Mocht je volledig vrij zijn om ergens te kunnen gaan wonen (zonder rekening te houden met familie of werk), waar zou dat zijn?
Nieuw-Zeeland schiet me als eerste te binnen. Het land is onwaarschijnlijk mooi, de mensen super vriendelijk en de mentaliteit over het algemeen erg relaxt. Maar het lijkt me ook erg bijzonder om te ervaren hoe het is om in een land als bijvoorbeeld Vietnam te wonen.

7  Waarvoor mogen ze je altijd wakker maken?
Als je me een beetje kent, weet je dat ik totaal geen ochtendmens ben en het dan ook vreselijk zou vinden als je me midden in de nacht wakker maakt! Oké vooruit… Als je dan vliegtickets in je handen hebt om spontaan op reis te gaan, dan mag het.

8  Wat is je meest bijzondere reiservaring?
Het hoogtepunt van al mijn reizen was vorig jaar, toen we maar liefst vier maanden op pad waren. Ik zou het liefst nog veel langer willen, maar dit was al heel gaaf. Vietnam was de eerste bestemming en het voelde heel fijn om na vier weken niet naar huis te gaan, maar de grens over te steken en een nieuw land te ontdekken. Heel bijzonder! Ook hoog op het lijstje bijzondere ervaringen staan hiken door de rijstvelden in Sapa in het noorden van Vietnam, het beleven van de heftige geschiedenis in Cambodja en het eerste zicht op de Grand Canyon in Amerika.

grand canyon

9  Wat vind je het leukste aan het bijhouden van een blog?
Ik geniet enorm van het schrijven en foto’s maken op reis. Ik vind het gewoon heel leuk om te doen, ook om mensen reistips te geven. Zo nu en dan krijg ik een berichtje van een wildvreemde die me vraagt om advies voor een reis of bestemming. Dat vind ik zó gaaf!

10 Waar hoop je over vijf jaar te staan?
Waar ik over vijf jaar sta, geen idee! Als je dat echt wilt weten, moet je me dat over vijf jaar nog maar eens vragen. Ik plan niet zo ver vooruit 😉

And the nominees are…

Nu is het mijn beurt om toffe, nieuwe blogs te nomineren voor een Liebster Award!

Travelhotspots.nl | Vorig jaar maakte Emma een soloreis van tien maanden! Dat smaakt naar meer en dus is ze alweer aan het sparen voor een volgende wereldreis. Dit keer samen met haar Mexicaanse vriend, die ze aan het eind van haar reis ontmoette. Emma neemt je mee op haar reizen, geeft je toffe reistips en inspireert je met mooie verhalen en interviews. Zeker de moeite waard!

De Wereldgenieter | Levensgenieter pur sang; dat is Ingrid. Reizen zit in haar bloed en daar laat ze jou van meegenieten. Op haar blog vind je, naast reistips en handige info, ook tips voor tripjes in eigen land, genietmomentjes en recepten.

Ciaokes Byekes | Leila neemt je in haar vrolijke blogs helemaal mee in haar enthousiasme! Iets met aanstekelijk. Komt bij dat ze veel schrijft over Zuidoost-Azië, waar ik zelf natuurlijk ook dol op ben. Ook voor fijne citytrip-tips kom je op Ciaokes Byekes niks tekort!

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer over me te weten te komen. Nog vragen? Stel ze gerust! 🙂 Voor nu… super bedankt voor de nominatie, Marie-Lise! 

 

9 Comments

  1. Wat leuk, die Liebster Award. Goede manier om blogs en hun schrijvers te leren kennen. 🙂 Ik herken me helemaal in je antwoord op de vraag van wat je inspireert om te reizen. Je horizon verbreden en andere culturen leren kennen en begrijpen is zooo belangrijk! Ik geloof echt dat moesten meer mensen reizen (niet naar resorts maar echt rond reizen en de locals leren kennen) er meer vrede op aarde zou zijn. Nu ja, dat is nogal idealistisch…

  2. Leuk voor je Herma! Een leuke ‘beloning’ voor je harde werken.

    Ik zie jou over 5 jaar in de spotlights staan op het gebied van je grote hobby!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *