Live reisverslag Zuid-Afrika: olifanten en de Tuinroute

De afgelopen dagen is de wifi niet bijster goed geweest (zoals wel vaker hier in Zuid-Afrika), waardoor bloggen wat lastig is. Bovendien zaten we een paar dagen in hostels en bij iemand in huis via Airbnb. Socializen stond wat hoger op de agenda dan bloggen 😉 Het vorige reisverslag eindigde bij het afscheid van vriendin Geertje en het gezellige Jeffreysbay. Momenteel zitten we in de auto onderweg naar Kaapstad. 

Olifanten kijken

In Addo Elephant National Park doen we weer een self drive (net als in Pilanesberg). Het park is behoorlijk groot en erg mooi. We zien een kudu, schildpadden, zebra’s, struisvogels, wrattenzwijnen, een buffel, verschillende hertachtige beesten waarvan we de naam nooit precies weten en natuurlijk olifanten. Het gaafste was een olifant die vlak langs de weg aan het eten was. Er stonden al een paar auto’s stil, dus we wisten dat er iets moest zijn. Motor uit en genieten maar! Ineens verschijnt er nog een olifant en jawel, ook een kleintje! Echt heel leuk. Na een tijdje steken ze tussen de auto’s door de weg over en verdwijnen rustig in de bosjes.

Toch hebben we wel door dat de wildparken niet ons hoogtepunt zijn. Ik weet het, veel mensen gaan naar Zuid-Afrika speciaal voor parken als Kruger en Addo Elephant, maar toch is het niet helemaal ons ding. Ik vind het gaaf om dieren (al dan niet van dichtbij) te spotten en zit dan ook te stuiteren in de auto. Maar na een paar uur hebben we het beiden wel gezien en de stukjes tussendoor waarin je niks ziet, zijn eerlijk gezegd gewoon een beetje saai. Gelukkig is Zuid-Afrika veel meer dan alleen wildparken en genieten we volop van de prachtige natuur!

Zuid-Afrika  Zuid-Afrika

Vreselijk hostel

Na Addo rijden we door naar het dorpje Stormsrivier, waar we de eerste slechte accommodatie treffen. Op een of andere manier hebben we iedere reis wel één keer dat een slaapplek echt vreselijk is en we het liefst zo gauw mogelijk wegrennen. Zo ook deze Backpackers in Stormsrivier. Wij vinden basic best prima en een beetje shabby mag ook, maar dit was wel het andere uiterste. Daarbij kwam dat het op moment van aankomst compleet leeg en verlaten was, wat niet echt bijdraagt aan de sfeer. Het was vrij ongeorganiseerd en niet echt schoon, de vibe die er hing was gewoon niet ons ding. Ik geloof dat Chris zelfs de term ‘drugspand’ in de mond nam 😉 Gelukkig was er bij de Backpackers ernaast nog plek en dat zag er een stuk beter uit!

Tsitsikamma National Park

Stormsrivier is een goede uitvalsbasis om het Tsitsikamma National Park te ontdekken en dat is precies wat we hebben gedaan. We doen een gaaf zipline-parcours dwars door een kloof, over een aantal watervallen. Vooral de langste van 211 meter (en 50 meter hoog) is heel tof! We maken een aantal mooie wandelingen door de natuur en ontdekken het verlaten strand van Nature’s Valley; een verademing na het drukke Tsitsikamma.

Zipline  Zipline  Tsitsikamma  Natures valley

Tuinroute

We rijden verder over de beroemde Tuinroute; we doen gezellige kustdorpjes aan en maken een hike naar een ietwat teleurstellend watervalletje voordat we neerstrijken in het dorpje Wildernis. Daar slapen we in een supergezellige Backpackers, aangeraden door een reiziger die we ontmoetten in Stormsrivier en hij had niks teveel gezegd. Compleet met een heerlijk homecooked meal bij het kampvuur, live muziek en een dronken barman in een jurk, hebben we een erg gezellige avond!

Fairy knowe backpackers  Bungeejump

Route 62

Aangezien we de Tuinroute tot nu toe best druk en toeristisch vinden, besluiten we een alternatieve route tot aan Kaapstad te rijden. De kustdorpjes hebben we nu ook wel gezien. Erg mooi, maar wel een beetje meer van hetzelfde. En dus pakken we de prachtige Route 62 door het binnenland (lang leve de vrijheid op reis!). Deze route wordt ook wel vergeleken met Route 66 in Amerika en wij begrijpen wel waarom. Het is gewoon waanzinnig mooi! Het landschap verandert langzaam van droog via rood naar groen en de bergen vormen een constant waanzinnig uitzicht. Onderweg doen we een struisvogelboerderij aan, waar we een fijne rondleiding krijgen die verrassend interessant is. Ook vangen ze hier twee kleine girafjes op, die verstoten zijn door hun moeder.

Route 62  Route 62  Oudtshoorn  Oudtshoorn

Onderweg drinken we de lekkerste koffiemilkshake tot nu toe en na een toch wat langere rit dan gedacht komen we aan bij onze Airbnb in Robertson. Ontzettend gastvrije mensen! Maar daarover in een volgend blog meer 🙂

Het einde is bijna in zicht… Reden genoeg om nog even extra hard te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en de fijne uitzichten!

Zuid-Afrika

4 Comments

   1. Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt .
    Jammer dat het nu af gelopen is ook wij hebben er graag naar gekeken .
    Bedankt voor voor de blogs .
    Nog een goede thuis komst .
    Een lieve groet voor jullie van ons.
    Piet en Roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *