My Travels: Van bizarre grotten in Phong Nha naar keizerlijk Hué

Ons allereerste hostel

In Phong Nha hebben we voor het eerst van ons leven een hostel geboekt! Eigenlijk zitten we altijd in guesthouses of kleine hotels, met een eigen kamer. Maar dit hostel stond erg goed aangeschreven en leek een beetje de place to be in Phong Nha. En we hebben er geen spijt van gehad! We zaten in een zespersoons kamer met hele ruime bedden voorzien van klamboe. Onze kamergenoten waren één rustig stelletje en twee Britse jongens, die twee nachten achter elkaar midden in de nacht dronken en luidruchtig hun bed kwamen opzoeken. Dat schijnt er nou eenmaal bij te horen in een hostel! Gelukkig hebben we verder goed geslapen. Het hostel had een hele relaxte tuin, restaurant en zelfs een zwembad! Iedere ochtend hielden ze een Cave Talk, waarin ze van alles uitlegde over de omgeving, de grotten en hoe je ze kon bezoeken. De tours waren behoorlijk aan de prijs, dus besloten wij een aantal grotten te bekijken die je op eigen houtje kon bezoeken. Bovendien hebben we deze dagen gebruikt om lekker bij te komen en te relaxen. Niet te volgepland dus!

20160912_150829  dsc01005

De grotten van Phong Nha

We hebben de Phong Nha Cave en de Paradise Cave bezocht en beiden waren echt fantastisch! Ik kan niet anders zeggen. Simpelweg de grootte van de grotten is al bizar. Daarnaast zijn ze ook nog eens ongelooflijk mooi; je kijkt echt je ogen uit! De Paradise Cave kon je zelf 2 kilometer in lopen en hoe verder je kwam, hoe mooier het werd. En dan te bedenken dat de grot in zijn geheel maar liefst 31 kilometer lang is! Op het eindpunt waren we zelfs even helemaal alleen, dan merk je ook pas hoe stil het is in een grot, erg indrukwekkend.

dsc00917  dsc00862  dsc00954  dsc00965

De grotten liggen in het Phong Na-Ke Bang National Park en daarmee in een prachtige omgeving. Veel mensen huren een motorbike en gaan op verkenning. Wij huurden de motorbike mét chauffeur, zodat we zelf van het uitzicht konden genieten. Bovendien worden we steeds een beetje afgeschrikt om zelf te rijden. Maar zelfs als je met chauffeur rijdt, kunnen er nog narigheden gebeuren. Zo stapte ik (heel dom) aan de verkeerde kant van de motor af en brandde ik mezelf aan de uitlaat. Erg balen natuurlijk, want één seconde tegen de uitlaat zorgt al voor een flinke brandwond! Altijd als je mensen in Azië ziet met een brandwond of verband op die plek, weet je dat ze verbrand zijn door de uitlaat. En moet je stiekem altijd een beetje grinniken en denk je ‘moet je maar voorzichtig zijn’. Nu was ik het zelf… In het begin was het flink balen, want het deed echt goed zeer. Maar na heel fijn advies uit Nederland en een tripje naar de apotheek, hadden we de boel goed ingepakt en was de pijn ook weg. Nu hopen dat het gauw geneest en het niet geïnfecteerd raakt! We houden het goed in de gaten.

dsc00982  dsc00986

De Verboden Stad in Hué

Na onze superfijne dagen in Phong Nha was het tijd om door te gaan naar het volgende plekje: Hué, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Phong Nha was een heerlijke plek om bij te komen, de prachtige grotten te zien en te genieten van de omgeving. Hué was weer een (drukke) stad met aardig wat verkeer. De meeste mensen bezoeken deze stad vanwege de Verboden Stad, vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie, en de extravagante tombes. Ik moet eerlijk zeggen dat de Verboden Stad niet echt aan ons is besteed. Het was best mooi, en groot, maar we hadden het er eigenlijk nogal gauw gezien. Misschien is het ook de drukte van een stad weer, waar je eigenlijk constant moet opletten waar je loopt. En ook waren we die ochtend al ruim een uur bezig geweest om een goede pharmacy te vinden om wat meer gaasjes en pleistertape in te slaan voor mijn brandwond.

dsc01034  dsc01036  dsc01039  dsc01044

We blijven maar een dagje in Hué en dat vinden we eigenlijk wel prima. Onze volgende stop is Hoi An en we horen van veel mensen dat dit een heel leuk stadje is met een fijne sfeer, waar ze langer blijven hangen dan gepland. Bovendien heeft Hoi An een aantal mooie stranden! Ook niet verkeerd 🙂 Op de dag van aankomst is er in Hoi An het Lantern Festival, met talloze mooie lantaarns en lampions. Schijnt erg leuk te zijn, we gaan het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *