My travels: onze Italiaanse roadtrip

Dit is het reisverslag van onze gave roadtrip, die wij maakten in de zomer van 2015. Deze trip leidde ons uiteindelijk door drie landen leidde: Kroatië, Slovenië en Italië. We reden met eigen auto en hadden, behalve de eerste paar nachten in Kroatië, niets geboekt. Dit verslag gaat verder op waar we in Slovenië waren gebleven: lees hier het vorige verslag.

Soms sla je de plank mis…

Ons volgende plekje vonden we in Abano Terme, Italië. Alleen de naam al… klinkt toch heerlijk ontspannen? Met thermale baden, een fijn hotel met spa en prachtige omliggende tuinen. Maar soms sla je de plank gewoon vreselijk mis! Het was een uitgestorven dorp, wel veel winkels maar niemand op straat en daardoor niet levendig of gezellig. Het hotel was veel te massaal, de ‘mooie tuin’ bij het zwembad was klein en volgestopt met bedjes. Bovendien lag de gemiddelde leeftijd zo rond de 70. Dit voelde gewoon totaal niet goed! En laten we nu net besloten hebben niet meer zoveel te verkassen en hier zes (!) nachten te boeken! Gelukkig konden we gratis annuleren en besloten we twee nachten te blijven, omdat je vanaf hier met de trein een dagje naar Venetië kon. Lang leve de vrijheid op reis! Dus als een gek weer op zoek naar een volgend verblijf, want middenin de zomer in Italië zit er al een boel vol!

Ons dagje Venetië maakte een hoop goed: wat een prachtige stad is dit toch! Heerlijk gestruind door de smalle straatjes, prachtige kerken bezocht, een ritje gemaakt met de watertaxi en warempel viel het mee met de drukte. Totdat je aankwam op het San Marcoplein natuurlijk.. Wat een mensen! De rij voor de Basiliek op het plein was gigantisch, dus daar hebben we van afgezien. Een heerlijke dag en super dat we er makkelijk met de trein heen konden.

Kroatie-Slovenie-Italie2015 470  Kroatie-Slovenie-Italie2015 515  Kroatie-Slovenie-Italie2015 524  Kroatie-Slovenie-Italie2015 539

Heerlijk ontspannen Valeggio

We wisten niet hoe gauw we de volgende dag het hotel moesten verlaten! En gelukkig hadden we via Booking een fijn plekje gevonden in Valeggio sul Muncio, zo’n 12 kilometer onder het Gardameer. En daar kregen we precies wat we zochten: een fantastische locatie, prachtig landhuis bovenop een heuvel met geweldig uitzicht, veel privacy, grote tuin met zwembad en maar een paar andere gasten. Lekker kleinschalig met een superlieve eigenaresse. Verder geen luxe (kleine kamers, beneden een gezamenlijke tv-kamer en een koelkastje waar je je spullen in kon zetten), maar daar houd ik wel van. Voor de liefhebber: het heette Casa Monte Vento. Hier hebben we ons de laatste dagen van de reis prima vermaakt en was een mooie afsluiter!

De dagen hier hebben we gevuld met relaxen aan het zwembad, boekjes lezen, genieten van de omgeving, maar ook een bezoek aan Verona, een avondje Medieval Times dinershow, een opera in de arena van Verona, bezoekje aan het Gardameer, Sea Life Aquarium en het dorpje Borghetto. Borghetto is een aanrader als je er in de buurt bent. Het is een heel klein dorpje met een riviertje en soort ruïne, het heeft een fijn sfeertje en je kunt er leuk uit eten. Ik was wel blij dat we niet in een dorpje aan het Gardameer zaten, want man, wat was het daar druk! Niks voor ons; in de file naar het meer, massale campings met schreeuwende Nederlanders, overvolle terrasjes en bediening dat inmiddels half Nederlands spreekt. We wilden graag het meer zien (nu we er toch zijn), maar zijn van ellende maar weer omgekeerd. Onderweg terug bij een supermarkt boodschappen gedaan en vandaar nog even naar het meer gelopen (hebben we het tóch gezien). Ik snap niet zo goed what all the fuss is about. Het is een mooi meer, maar die ellendige drukte eromheen, nee bedankt. To be fair: we zaten er in het hoogseizoen, dat kon dit jaar helaas niet anders.

Kroatie-Slovenie-Italie2015 543  Kroatie-Slovenie-Italie2015 546  Kroatie-Slovenie-Italie2015 617  Kroatie-Slovenie-Italie2015 654

Verona

Verona daarentegen, vond ik wel een heerlijke stad om bezocht te hebben! Ook druk en toeristisch, begrijp me niet verkeerd, maar er zijn een heleboel mooie plekjes. We hebben prachtige kerken gezien (st. Anastasius!), mooie pleinen en zelfs het balkon van Julia (Romeo&Julia). Dat laatste is trouwens niet perse een aanrader: we liepen er toevallig langs, maar je kon door de drukte haast niets zien. En het is maar gewoon een balkon… We kwamen rond lunchtijd toevallig een fijn plekje tegen in een zijstraatje die ik jullie toch niet wil onthouden: Amburgheria by Pietre. Heerlijke cheeseburger en steak sandwich gegeten! Verder hebben we nog een opera gezien in de arena (dat schijnt te moeten als je in Verona bent). Ze zeggen wel eens dat je opera óf fantastisch óf vreselijk vindt; ik geloof dat ik in de laatste categorie hoor. We gingen naar Aïda en hadden ons van tevoren nog ingelezen, zodat we de verhaallijn zouden snappen, maar alsnog begrepen we de helft van de tijd niet wat er aan de hand was. Het duurde ook heel lang (ruim 3 uur) en werd op den duur vrij saai. (Tip: als je, zoals wij, de goedkoopste plek hebt is het verstandig om iets mee te nemen om op te zitten, want je zit op steen.) Maar het was echt een waar spektakel, het decor was prachtig en het is tof om een keer mee te maken. En waar doe je dat dan beter dan in de arena van Verona?

Kroatie-Slovenie-Italie2015 563  Kroatie-Slovenie-Italie2015 659  Kroatie-Slovenie-Italie2015 609  Kroatie-Slovenie-Italie2015 555

Na deze heerlijke dagen in Valeggio kwam er een eind aan onze roadtrip. Wat hebben we genoten! Van de prachtige omgeving, vriendelijke mensen, onze fantastische accommodatie en natuurlijk in Italië ook het heerlijke eten. Wat is jouw favoriete plekje in Italië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *