Live reisverslag Zuid-Afrika: wijntjes, pinguins en Kaapstad

Aan het einde van een mooie reis voel ik me altijd enigszins down. Hier zullen ongetwijfeld meer mensen last van hebben. Ik kan er zo van balen dat de reis voorbij is en wil echt niet naar huis. Moet er niet aan denken om het ‘gewone leven’ weer in te gaan. Helaas is dat toch echt onvermijdelijk, maar waarschijnlijk ook wel weer prima als het eenmaal zo ver is. Toch neem ik me nu voor om thuis dingen anders te doen, om de sleur te voorkomen. Of dat gaat lukken, is natuurlijk een tweede 😉 Ik houd jullie op de hoogte!

Braaien in Robertson

Gelukkig genieten we de laatste week nog van ontzettend mooi weer, lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen, heerlijk eten en de prachtige natuur. In Robertson verblijven we bij een superhartelijk gepensioneerd stel, dat ons de tweede avond uitnodigt voor een gezellige braai. Basically hetzelfde als een barbecue, waarbij iedereen wat meeneemt. Bijzonder om zo welkom te zijn bij iemand thuis en het is dan ook erg leuk om zo de Zuid-Afrikaanse cultuur wat beter te leren kennen.

Zuid-Afrika  Braai

Wijntjes proeven!

Robertson staat bekend om de vele wijngaarden in de regio. Het leek ons tof om hier te verblijven in plaats van Stellenbosch, waar de meeste mensen heengaan om wijn te proeven. In Nieuw-Zeeland hebben we ook eens een aantal wijnproeverijen gedaan en dat was zó leuk dat we er helemaal zin in hadden! We doen drie wijngaarden aan en bij de derde kopen we lekker brood en smeersels, wat voor ons in een picknickmand wordt gedaan. Vervolgens kun je heerlijk in het gras of aan de picknicktafels aan het water zitten; live muziek erbij en genieten maar! Dikke aanrader! Vooral Van Loveren en Viljoensdrift zijn erg leuk.

Robertson  Robertson

Keuzes keuzes

We besluiten de laatste drie nachten van de reis op één plek te spenderen en dat wordt Kaapstad. Eerder dachten we erover om de Cederberg aan te doen, een ontzettend mooi en minder toeristisch gebied. Technisch gezien had het gekund, maar dan moesten we erg haasten. Soms moet je gewoon keuzes maken. En daar vervolgens oké mee zijn 😉

Kaapstad

Kaapstad is een grote, drukke stad. Ons hostel zit in Green Point, een fijne locatie op loopafstand van het V&A Waterfront. Dit is het gezellige havengebied met winkels en restaurants. Hoogtepunt van ons verblijf is het bezoeken van de Cape Peninsula. Op dit schiereiland vind je mooie stranden, leuke kustdorpjes en de prachtige Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent.

Kaap de goede hoop  Cape point

Pinguins!

Op Boulders Beach staan we oog in oog met een kolonie pinguins! Er is een uitkijkpunt, waar je vooral de achterhoofden van toeristen ziet. Een stuk verderop kun je ook het strand op en loop je tussen de pinguins door. Het strand zelf is overigens ook prachtig; vol gigantische rotsen (vandaar ‘Boulders’ Beach). Toffe ervaring!

Boulders beach  Boulders beach  Boulders beach  Boulders beach

Laatste dagen!

Het is heerlijk om aan het eind van de reis een beetje te relaxen. We proppen de laatste dagen dan ook niet vol, hangen heerlijk aan het zwembad en genieten van lekker eten. Er zit een sushitent in de straat, waar we volop gebruik van maken aangezien dat in Nederland toch best prijzig is. ‘s Avonds hangen we aan de bar van onze gezellige Backpackers. Tja, en dan is het opeens zo ver. Vanavond vliegen we terug naar huis. Nog maar even extra genieten van het zonnetje dan maar!

Terugkijkend hebben we echt een fantastische reis gehad! Wat hebben we veel gezien en gedaan. En gereden.. zo’n 3500 kilometer in drie weken. Stiekem toch wel erg veel. Maar wat was het te gek! Wil je ook graag naar Zuid-Afrika? Houd m’n blog dan in de gaten voor onze route, de kosten en andere reistips voor dit geweldige land.

Chapmans peak drive

2 Comments

  1. Hoi Hema en Chris
    Heel goede vlucht toegewenst ( 11 uur ?) dat maakt je wel down, denk maar zo, “‘ Eigen Haard is Goud waard”
    Dus zeggen wij WELKOM THUIS.
    Lieve groeten van Roos en Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *