Live reisverslag Zuid-Afrika: wilde dieren en mooie bergen!

Met m’n voeten omhoog op de veranda, genietend van een kopje thee en uitkijkend over een wijds geheel van prachtige bergen; ik heb weleens slechtere dagen gehad!

We zijn neergestreken in het té relaxte dorpje Clarens en besluiten net een nachtje bij te boeken als de eigenaresse met ons wil afrekenen voor de kamer. Onze kamer is de 2e nacht niet vrij en daarom verhuizen we naar een andere. En wat voor een! We verhuizen van een (al heel mooie) kamer met bed, kleine zithoek en kitchenette naar een compleet appartement met keuken, woonkamer, ligbad en aparte slaapkamer. Voor dezelfde prijs (in plaats van bijna het driedubbele)! Heel vervelend allemaal…

Eerste indruk

Anyway, ik neem jullie mee terug naar het begin van de reis. We zitten nog maar op de vierde dag, maar hebben al zoveel gezien! Allereerst: Zuid-Afrika is fantastisch!! Echt, ik had geen idee dat het hier zo ontzettend mooi zou zijn. Na een paar comfortabele (maar helaas wel vertraagde) vluchten, komen we donderdagmiddag aan in Johannesburg. Na een kleine creditcardcrisis (lees: Chris had zijn nieuwe code vergeten mee te nemen) kunnen we met ons leuke huurautootje op pad.

Pilanesberg

Ons eerste plekje is al helemaal leuk: met zwembad(je) en bijbehorende lounge, een mooi uitzicht en een heerlijk ontbijt waardoor je de lunch kunt skippen. Van hieruit verkennen we het Pilanesberg National Park; een prachtig wildpark gelegen op de krater van een dode vulkaan. Het landschap alleen al is er super, en daar komen al die gave dieren dan nog bij! We zien giraffen (hoera!), neushoorns, nijlpaarden, wrattenzwijnen, allerlei antilope-soorten, mooie vogels en een heleboel gnoes en zebra’s. Heel tof!

Zuid afrika  Zuid-Afrika  Zuid-Afrika  

De geweldig mooie Drakensbergen

Na Pilanesberg maken we een behoorlijke rit van een uur of vijf en komen we aan in het Drakensberg gebied. Dit gebergte is ontzettend uitgestrekt en vormt de noordelijke grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. We maken ons maar geen illusie dat we de hele Drakensberg gaan zien, maar wát we zien is geweldig mooi. We verblijven in het gezellige Amphitheatre Backpackers (aanrader!) en maken van daaruit een aantal leuke trips. Zo hiken we naar een waterval in Monk’s Cowl in de Centrale Drakensbergen en maken we een stop in het noorden om het Amphitheatre te zien; een deel van het gebergte in de vorm van een, je raadt het al, amphitheater. De foto kan zo op een ansichtkaart 😉

Drakensberg  Drakensberg  Drakensberg  Drakensberg

Te paard door Drakensberg

We zien Drakensberg trouwens ook vanaf de rug van een paard. Met Ushaka Horse Trails maken we een tocht van twee uur. Naast het steeds pijnlijker worden van je zitvlak, zien we de mooiste uitzichten en genieten we enorm. Kleine tip: als de zon zo fel is, drink en eet genoeg! Dat ging bij mij even mis, waardoor ik bijna van het paard flauw viel… Gelukkig ben ik op tijd op de grond gaan zitten met m’n hoofd tussen mijn knieën, waardoor het gauw beter ging.

 Zuid afrika  

De Golden Gate Highlands

Onderweg naar Clarens (waar we nu zitten), rijden we door het overweldigende Golden Gate Highlands National Park. Wauw! Echt. Mooiste route so far. Het is een relatief klein park en achter elke bocht schuilt weer een ander waanzinnig uitzicht. Berg na berg, de ene keer groen, dan weer geel en de volgende bestaat voornamelijk uit rots. Tel daarbij op dat je antilopes en zebra’s ziet grazen en je hebt een geweldige rit!

Golden gate highlands  Golden gate highlands

Even bijkomen

Voor nu hebben we een dagje bijgeboekt omdat dit dorpje zo fijn is en we de afgelopen dagen wel erg snel zijn gegaan. Een beetje rust is wel fijn! Clarens heeft één centraal plein met eromheen allemaal leuke winkeltjes, terrasjes en eettentjes. Een beetje zo’n vibe als in Stars Hollow (dat dorpje van Gilmore Girls). Heerlijk!

Wij genieten volop! En zijn ontzettend benieuwd wat het land ons nog meer gaat brengen. Tot nu toe ben ik heel erg blij verrast. Als je met de love of your life door zo’n prachtig park in zo’n geweldig land rijdt, al stuiterend van al het moois dat je ziet… Tja, dan ben ik wel even heeel gelukkig!

Zuid afrika

6 Comments

  1. Hallo globetrotters, wat een beeldend verslag heb je weer geschreven met mooie foto’s . Geweldig zeg! Dieren die zo vrij kunnen leven; je hoeft nu in ieder geval nooit meer dierentuin.
    Veel plezier nog met elkaar. Hoe is het eten?
    Haarlemse herfstgroet van Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *