My Travels: de prachtige oostkust van Taiwan

Na drie dagen in Taipei te hebben doorgebracht, verlaten we de hoofdstad om de rest van het land te verkennen. Het plan is om via de oostkust naar het zuiden af te zakken en dan via de westkust weer terug naar Taipei in het noorden. Onze eerste stop: Hualien.

Taroko National Park

De stad Hualien is op zichzelf niet heel bijzonder. Het is best een gezellige stad met een centrum vol winkels, eettentjes en de bijbehorende felverlichte uithangborden met Chinese tekens. Waar we overigens heerlijke dumplings hebben gegeten! De echte reden voor deze stop is het nabijgelegen Taroko National Park, met daarin de Taroko Gorge, een gigantische kloof met aan weerskanten hoge steile rotsformaties. Heel indrukwekkend, leek ons. Bovendien staat dit park beschreven als dé natuur bezienswaardigheid van Taiwan. En terecht, weten we nu! Want wát een mooi park is dit! We hebben de pech dat het erg bewolkt is, waardoor de uitzichten niet optimaal zijn. Maar dan nog is het ontzettend gaaf.

  

Met de shuttle bus

Als je geen eigen vervoer hebt of met een tour meegaat, kun je de shuttle bus nemen. Deze bus rijdt de hele dag heen en weer door het park en met een dagkaart kun je de hele dag in- en uitstappen waar je wilt. Best handig, ware het niet dat hij maar ongeveer één keer in het uur gaat. We hebben een aantal keer best een poos moeten wachten en door de kou werd het er niet echt leuker op. Op dat moment misten we ons campertje wel even!

Hiken door het park

In het park zijn een heel aantal hikes te lopen. Van 20 minuten tot een volle dag en alles wat er tussenin zit. Check altijd even bij het informatiecentrum welke trails er open zijn. Vaak zijn een aantal van de trails namelijk (deels) gesloten door hevige regenval of na een aardbeving. Wij maakten een hike langs de rivierbedding, langs het smalste deel van de kloof en stapten nog uit bij de laatste stop van de rit. Verder kon je vanuit de bus ook de mooiste uitzichten zien, helaas konden we daar geen foto’s van maken. Het meest indrukwekkende is wanneer de rotsformaties kaarsrecht omhoog lopen en ook de bijzondere vormen en patronen in het gesteente vlak boven de rivier zijn gaaf om te zien.

      

Verder door naar het zuiden

Na twee nachten Hualien, in een gezellig hostel vlakbij het station, pakken we de trein verder naar het zuiden. Ons doel is in het uiterste zuiden, het tropische Kenting National Park, maar omdat dat in één ruk wel wat ver is, besluiten we te overnachten in Taitung. Op het eerste gezicht een wat troosteloze stad, maar als we met de gratis fietsen van het hotel een beetje de omgeving verkennen, is het toch best leuk. Niet perse een aanrader, maar voor een nachtje was het prima.

  

En verder in Taitung

Er was wél een goede nachtmarkt in Taitung, met heerlijk eten. Waaronder iets typisch Taiwanees: stinky tofu. De naam zegt het al… het stinkt! Heel erg! Je ruikt het al op een kilometer afstand en waarom mensen het zouden eten is mij een raadsel. Wij durven het in elk geval niet aan!

In ons hotel komen we trouwens nog een vrolijke groep Chinezen tegen, die ons maar al te interessant vinden, maar geen woord Engels spreken. Met handen en voeten komen ze erachter waar we vandaan komen en dat vinden ze al net zo interessant. Later komen ze nog terug om ons Taiwanees bier te geven. Dat nemen we natuurlijk graag aan 😉

  

Taiwan bevalt ons tot nu toe supergoed! Het land heeft eigenlijk alles: grote steden, mooie tempels, een ruige kustlijn, geweldige natuur en heerlijke stranden. En alles is ook nog eens supersnel te bereizen. Waar we in Zuidoost Azië niet raar opkeken van bus- en/of treinritten van 6-8 uur, zitten we nu steeds 2-3 uur in de trein, en dan nemen we nog niet eens de sneltrein. Momenteel zitten we in het uiterste zuiden van Taiwan en genieten we van de heerlijke temperaturen!

4 Comments

  1. Beste globetrotters , Herma & Chris,

    Dankjewel voor dit verslag. Je hebt mij zeker enthousiast gemaakt voor Taiwan, wauw wat een prachtig land. Het komt om mijn lijst na Noord-Korea!
    Genieten nog!
    Haarlemse groet van Anja

  2. Ik ben jaren terug wel een keer naar Taiwan geweest, maar vooral in de steden (omdat het een zakenreis van mijn stiefvader was). Maar volgens mij is de natuur van Taiwan ook onwijs mooi zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *