My Travels: tropisch Zuid-Taiwan (en het einde van de reis)

In het zuiden van Taiwan ligt het Kenting National Park. Het fijne aan dit park is dat het er tropisch is, wat betekent dat het er het hele jaar door lekker warm is. Bovendien staat het park bekend om de mooie stranden, waar je (ook weer het hele jaar door) lekker kunt zwemmen. Dit was in eerste instantie het doel van onze Taiwanreis. We wilden graag, na 3,5 maand reizen, nog even relaxen op een fijn eiland met strand. Dat het Taiwan werd, kwam puur doordat het de natuurlijke stop is van de airliner waar we mee vlogen.

Tóch wel rondreizen

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En nadat we tegen het einde van onze tijd in Nieuw Zeeland steeds meer over Taiwan begonnen te lezen, kwamen we tot de conclusie dat we echt niet twee weken op een strand gaan hangen, want er is zoveel meer te zien en te doen! En zo blijven we ‘maar’ drie nachten in Kenting National Park. Het voelt als vakantie op reis! Want inderdaad was de temperatuur heerlijk (zo’n 28 graden), de stranden prachtig en zat ons hotel midden in de straat waar het allemaal gebeurt. Deze Kenting Street is echt ontzettend toeristisch, met heel veel winkels, schreeuwende uithangborden, restaurants en iedere avond een nachtmarkt. Maar dat was voor nu eigenlijk gewoon prima, het voelde even als een soort minivakantie op reis. Heerlijk!

  

Touren met de scooter

In Kenting genoten we van het lekkere weer, aten we heerlijke hapjes op de night market, scoorden we nog wat mooie souvenirs, verstuurden we onze laatste kaartjes naar Nederland (traditiegetrouw versturen we uit elk land een kaartje naar mijn twee oma’s en onze beide ouders) en lagen lekker te zonnen op het strand. Het leukste wat je hier kunt doen is met een scooter de omgeving verkennen. We reden langs de mooiste ruige kustlijnen, door kleine gezellige dorpjes, zien een aap de weg oversteken en een hert op het strand (kun je hem vinden op de foto?)! Er is genoeg te zien en je kunt je met gemak een dag vermaken. Omdat je voor het huren van ‘gewone’ scooters een internationaal rijbewijs nodig hebt, deden wij het met de elektrische variant. Die kunnen niet zo hard, maar dat is echt geen straf in deze prachtige omgeving.

      

De oudste stad van Taiwan

Na een paar dagen is het tijd om door te gaan en vervolgen wij onze weg naar de oudste stad van Taiwan. Tainan staat bekend om de vele (oude) tempels die je er kunt vinden, was vroeger de hoofdstad én is gesticht door, jawel, de Nederlanders! Grappig om hier de historie nog van te kunnen zien door bijvoorbeeld het Fort Zeelandia te bezoeken. We verliezen aardig wat tijd door van hotel te wisselen; we hadden een hotel gereserveerd, dat bij aankomst vreselijk bleek te zijn en ons een heel onveilig gevoel gaf). Maar we zijn flexibel en Tainan blijkt een erg leuke stad, we blijven dus twee nachten in plaats van één.

      

Bezienswaardigheden Tainan

We bezoeken een heleboel tempels; op één of andere manier vervelen de prachtige oude Chinese tempels me niet. De details zijn erg mooi en de tempels zijn ook gewoon in gebruik, wat ervoor zorgt dat het erg authentiek aanvoelt. Verder nemen we de bus naar Anping, een klein district in de stad met veel bezienswaardigheden. Zo bezoeken we daar het Anping Fort (Fort Zeelandia), de grote Matsu Tempel en een aantal kleinere, lopen door de oudste straten van Taiwan en zien het Anping Treehouse met de vergroeide boomwortels. We vermaken ons goed in Tainan; het is een mooie stad en zeker een bezoek waard.

      

Terug naar Taipei

Op de laatste dag van onze reis reizen we van Tainan, redelijk in het zuiden, naar Taipei, helemaal in het noorden. Een hele reis, zul je denken. Maar gelukkig heeft Taiwan de High Speed Rail! Een hogesnelheidslijn aan de oostkust van het land dat je van zuid naar noord brengt in nog geen twee uur. Je betaalt er wel een stuk meer voor natuurlijk, maar het zorgde er wel voor dat we op de laatste dag naar Taipei konden reizen, zeker wisten dat we op tijd zouden zijn voor het vliegtuig én nog tijd hadden om de stad verder te zien. Helaas viel dat laatste (letterlijk en figuurlijk) in het water, omdat het de hele dag regende. We vermaakten ons dus in een aantal van de vele overdekte malls, maar wel jammer van onze plannen.

  

Op dit moment zitten we op het vliegveld van Taipei en vertrekken we bijna voor onze 14 uur (!) durende, rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Ik merk dat ik het best spannend vind, zo’n lange vlucht. Maar misschien vind ik het hele ‘thuiskomen’ ook gewoon wat spannend. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ontzettend veel zin om familie en vrienden weer te zien en te knuffelen. Maar stiekem ben ik nog lang niet uitgereisd en wil ik nog helemaal niet naar huis! En zie ik best op naar de tijd ná al het gezellige weerzien met iedereen; namelijk de tijd dat je weer het ‘gewone leven’ ingaat.

Maar we blijven dromen! En reisjes plannen! En wie weet gaan we nog weer een keer lang op reis. Als het aan mij ligt wel in elk geval. Voor nu hebben we supergave dingen gezien en meegemaakt en dat neemt niemand meer van ons af!

4 Comments

 1. Hoi Herma en Chris,

  Super leuk om de afgelopen maanden jullie avonturen te volgen! Over een paar weken stap ik samen met mijn vriendin op het vliegtuig en doen we ongeveer dezelfde reis maar dan in omgekeerde volgorde (dus eerst Nieuw Zeeland en daarna Azië, niet alle landen die jullie gedaan hebben overigens vanwege iets minder tijd)

  Het lezen van jullie blog maakte het aftellen voor onze reis wat leuker dus bedankt en heel veel succes met wennen aan het ‘echte’ leven, komt vast wel goed en anders vast beginnen na te denken over een volgende reis 😉

  Groetjes,
  Sander – bevriend met Ruud en Jolanda, zo zag ik jullie blog

 2. Wat leuk dat je ons volgt, Sander! Dank je wel! Had al zoiets gehoord van Jolanda 🙂
  En wat een toffe plannen, jullie gaan een gave reis tegemoet. Heel veel plezier en mocht je nog iets willen vragen, neem gerust contact op! Na de reisverslagen van de afgelopen maanden gaan er nu voornamelijk reistips, routes en budgetblogs komen! Wie weet heb je er nog iets aan 🙂 Enneh… ik denk altijd tijdens mijn reis al aan de volgende! 😉

 3. Hoi lieve Hema en Chris,
  Als je dit leest, denk ik dat jullie al thuis zijn. Welnu dan WELKOM THUIS !!!
  Na zoveel maanden weer terug in het gareel, zal wel even wennen moeten worden.
  Het was prachtig dat wij al jullie belevenissen zo mooi konden volgen.
  Horen wij nog iets van jullie?
  Lieve groeten van Roos en Piet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *