My Travels: Wereldstad Kuala Lumpur

Kuala Lumpur. Onze eerste kennismaking met Maleisië. Een land dat helemaal niet op de planning stond om deze reis te bezoeken. Wat trouwens als voordeel heeft dat we totaal onbevooroordeeld op pad gingen. We hadden eigenlijk niet echt een beeld bij Maleisië. Uiteraard hebben we een aantal dagen voor tijd wel wat huiswerk gedaan. Zo kwamen we erachter dat aan de oostkust van het schiereiland nu moesson is, wat onze keuze in bestemmingen makkelijker maakte: alleen de westkust!

Onze start in Maleisië

Wat de route ook zou worden, starten doen we hoe dan ook in Kuala Lumpur. Een stad die me in eerste instantie helemaal niet trok. Maar wat heb ik me vergist! En wat een ontzettend toffe stad is dit! Nu begrijp ik alle positieve verhalen. Kuala Lumpur is echt een wereldstad en je kunt je er dagen vermaken. Een groot verschil met steden als Hanoi, Ho Chi Minh City en Phnom Penh, waar we eerder waren. De stad is een stuk moderner, véél schoner, heeft leuke wijkjes als China Town en Little India en is ontzettend multicultureel. Je ziet Chinese, Boeddhistische en Hindoe tempels, Islamitische moskees en Christelijke kerken; het leeft hier allemaal samen. En dat is een mooi gezicht.

dsc03127  dsc03196

Best of both worlds

Ondanks dat het een stuk moderner is, is dit onmiskenbaar Azië. Je mist de vele scooters (als kiespijn!), de chaos en dat de gekste dingen gewoon op de stoep gebeuren. Maar de straatstalletjes met (goedkoop) eten, de markten, de tempels, de geuren duiden erop dat je toch écht in Azië bent. En misschien vind ik dat nog wel het leukste aan de stad; het is Azië met een vleugje westers, of juist andersom, een soort van best of both worlds.

dsc03182  dsc03099

Er is zoveel te doen!

We zijn in totaal drie dagen in Kuala Lumpur. Straks op het eind van de reis zijn we er nog een dagje, aangezien we ook weer wegvliegen vanuit Kuala Lumpur. In deze drie dagen dwalen we rond in de straten van China Town (waar ons hostel ook zit), eten we op de zaterdagavondmarkt van Little India, struinen we langs de stalletjes van de Central Market, vergapen ons aan de indrukwekkende Petronas Twin Towers, bezoeken de Batu Caves, eten broodjes bij de Subway, genieten van de muzikale fonteinshow in het KLCC park, lunchen met sushi onderin de Petronas torens en maken voor het eerst in zeven weken weer een kerkdienst mee, in de International Presbyterian Church. Heel gaaf om te zien dat deze kerk, net als de stad, ontzettend multicultureel is.

dsc03136  dsc03151  dsc03262  dsc03373  dsc03320  dsc03323

Wát een stad!

Ik kan niets anders dan zeggen dat Kuala Lumpur een ontzettend gave stad is om te bezoeken. Vooral de Petronas Towers vond ik toch wel een (letterlijk) hoogtepunt. Je kunt overigens ook naar boven voor een waanzinnig uitzicht. Maar met € 20,- per persoon vonden we dit toch een beetje te duur. Onze laatste dag zullen we ook weer in Kuala Lumpur doorbrengen en we hopen dan nog wat tempels en moskees te bekijken en een drankje te doen in één van de skybars.

dsc03097  dsc03176

Wel moeten we even wennen aan de hotelprijzen. Er zijn wel budgetplekjes om te slapen, maar je moet iets beter zoeken. Waar we in Vietnam regelmatig voor € 10,- tot € 12,- een prima slaapplek vonden, moesten we nu moeite doen en vonden we een privékamer in een hostel voor zo’n € 14,- per nacht. En dan slaap je écht basic en met gedeelde badkamer. Maar je hoort ons verder niet klagen! Gewoon even de knop omzetten dat het slapen hier wat duurder gaat zijn. Het eten daarentegen is wél erg goedkoop!

Ben jij ook al eens in deze geweldige stad geweest? Wat vond jij het gaafst? Uiteraard zijn tips voor ons laatste dagje welkom!

dsc03243

2 Comments

  1. Hallo beide,
    Dank voor het mooie verslag uit Kuala Lumpur, geweldig! Ik beleef het weer helemaal opnieuw. Ik was er in de kerstperiode en heb oud & nieuw in deze stad gevierd, heel bijzonder ook. Uiteindelijk ben ik ook vanwege de prijs niet in de towers geweest.. Ik denk ook dat, zoals bij vele towers, dat het uitzicht vaak teleurstellend is.
    Mooi dat jullie zo genieten., prachtig die foto’s en blije gezichten.
    Groetjes Seoul, ook een belevenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *