Nieuwe reisplannen: roadtrip met eigen auto

Een beetje onderuitgezakt met je voeten op het dashboard droom je weg bij het mooie landschap dat aan je voorbij vliegt. Om de paar uur maak je een stop, houd je een plaspauze en eet je een klef broodje van het tankstation. Afwisselend klets je samen over van alles en nog wat, vergaap je je aan prachtige uitzichten, maak je foto’s of filmpjes, staar je wat uit het raam en lees je een goed boek. Ondertussen geniet je van de lekkere muziek, die uit de speakers galmt en raakt het doosje Autodrop leger en leger.

Roadtrip met eigen auto

Nog een weekje en dan gaan we weer op pad om een stukje van de wereld te ontdekken! Dit keer zoeken we het een stuk dichter bij huis dan vorig jaar. En gaan we ook ‘maar’ twee weken. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want we maken een toffe roadtrip met eigen auto! Complete vrijheid vanaf het eerste begin van je vakantie. Heerlijk!

Waar gaan we heen?

In twee weken tijd tuffen we op ons gemakje door een stukje van Oost-Europa. We weten nu nog niet precies waar we heen gaan, maar in elk geval in de richting van Tsjechië, Slowakije en misschien een stukje Polen. Vorig jaar waren we voor het eerst in Praag en dat is zo goed bevallen dat we erover denken om deze prachtige stad weer aan te doen als start van onze roadtrip met eigen auto.

Roadtrip met eigen auto  Roadtrip met eigen auto

Een voordeel van deze kant van Europa is dat het relatief goedkoop is om hier op vakantie te gaan. Voor een paar tientjes per nacht heb je al een leuk hotelletje of Airbnb en ook uit eten is niet duur. Tel daarbij op dat dit ook nog eens een roadtrip met eigen auto is en je dus geen vliegticket o.i.d. hoeft te kopen en je hebt een goedkope vakantie!

Wat gaan we doen?

Natuurlijk heb ik al wel een beetje onderzocht wat ik allemaal zou willen zien. Zo vind je op de grens van Polen en Tsjechië het Reuzengebergte, waar je heel mooi kunt wandelen. Sowieso hebben we vorig jaar gezien dat de natuur in Tsjechië erg mooi is. Maar ook Slowakije heeft ontzettend mooie gebieden! Hoog op m’n lijstje staat het Tatra Gebergte. Google maar eens en bekijk de foto’s, dan weet je precies wat ik bedoel! En als je dan bedenkt dat je voor een paar tientjes kunt overnachten in een leuk chaletje midden in de natuur met uitzicht op deze waanzinnige bergen, dan ben je helemaal om!

Roadtrip met eigen auto  Roadtrip met eigen auto

Als we tijd hebben, zou ik ook graag doorrijden naar Krakau. Ik hoor en lees ontzettend leuke dingen over deze Poolse stad. Sfeervol, genoeg bezienswaardigheden, gezellige eettentjes en dé culturele hoofdstad van Polen. Ik ben erg benieuwd! Ook een reden om die kant op te gaan, is een bezoek aan Auschwitz. Lijkt me super indrukwekkend en ik vind gewoon dat je dat een keer in je leven gezien en beleefd moet hebben.

Bovenstaande plannen zijn natuurlijk alleen maar plannen. We hebben namelijk ook afgesproken om een beetje rustig aan te doen en ook echt even vakantie te houden, dus of we al deze plekken gaan zien, is nog maar de vraag. Ik vind roadtrippen in elk geval supertof, dus ik heb er heel veel zin in! Ben jij al wel eens in deze regio geweest en heb je nog tips? Kom maar door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *