Nieuwe reisplannen!

Zo. Het is een tijdje stil geweest op m’n blog. Jammer! Ik heb niet structureel de tijd en energie gehad die ik erin zou willen steken. Maar nu er een nieuw reisje aankomt, kan ik het toch écht niet laten! Daarvoor vind ik het bloggen veel te leuk en hopelijk kan ik het na de reis ook weer helemaal oppakken.

Waar gaan we heen?

Ja, we gaan weer op reis! Aankomende woensdag vertrekken we naar… Zuid-Afrika!! He-le-maal te gek. We vliegen op Johannesburg, waar we onze huurauto ophalen en in drie weken tijd het land door crossen richting Kaapstad. Onderweg stoppen we bij een goede vriendin (de hele reden van deze reis ;)) om eens te zien waar zij al bijna drie jaar lang woont en werkt. Ze komt in december voorgoed weer terug naar Nederland (hoera!), dus dit was onze laatste kans om haar daar op te zoeken.

  

Waarom Zuid-Afrika?

Eerlijk gezegd heeft Zuid-Afrika nooit echt hoog op mijn wishlist gestaan. Bij Chris ook niet trouwens. Mijn vriendin, Geertje, woont inmiddels al een aantal jaar in dit prachtige land. Het eerste jaar deed ze een Bijbelschool en daarna is ze vrijwilligerswerk gaan doen bij Victory4All, op een school voor kinderen met een beperking. Supergaaf dat zij zich belangeloos inzet voor dit mooie doel. Dat wil ik natuurlijk graag met eigen ogen zien! Wil je meer lezen over wat zij doet en hoe zij dit beleeft, neem een kijkje op haar blog.

Inmiddels heb ik me aardig ingelezen en heb ik de mooiste foto’s voorbij zien komen. Wat een gaaf land met indrukwekkende natuur! En natuurlijk beesten spotten op safari 🙂 Ik denk dat ik serieus instant gelukkig ben als ik een giraffe zie, dat vind ik zulke toffe beesten! En pinguïns. Toen ik foto’s zag van Boulders Beach (google maar eens), was ik helemaal om. Pinguïns op het strand, het moet niet gekker worden. Daar gaan we natuurlijk ook heen!

Onze route in drie weken

Vandaag hebben we onze huurauto en ons eerste plekje gereserveerd. Leuk dat de reis nu echt vorm begint te krijgen! De route weten we ook al aardig, alhoewel we verder niks boeken omdat we zo vrij mogelijk willen zijn. Enkel de Airbnb bij Geertje ligt vast, omdat we daar in een weekend aankomen zodat zij ook vrij is. Het plan is nu om vanuit het vliegveld in Johannesburg in twee uur naar het plaatsje Rustenburg te rijden. Hier hebben we een relaxte Airbnb met zwembad geboekt om even bij te komen. Dit vormt ook een mooie uitvalsbasis voor het nabijgelegen Pilanesberg National Park, waar we hopelijk onze eerste dieren gaan spotten!

  

Hierna gaan we richting het zuiden en staan de Drakensbergen en het Golden Gate Highlands National park op de planning. Hier schijn je ontzettend goed te kunnen hiken onder het genot van de mooiste uitzichten. Fijn! Van daaruit maken we een lange rit (in twee dagen) richting Graaff-Reinet om daar te genieten van het Camdeboo National Park met als hoogtepunt de Valley of Desolation en wellicht koekeloeren we nog bij de bergzebra’s in het Mountain Zebra National Park.

Geertje woont in het heerlijke, relaxte Jeffrey’s Bay, een surfstadje aan de zuidkust. Onze Airbnb zit vlak aan het strand en zij gaat ons natuurlijk alle mooiste en leukste plekjes laten zien. Na een heerlijk weekend en een ongetwijfeld vervelend afscheid (maar gelukkig zien we haar gauw weer!), nemen we nog een kijkje in het Addo Elephant National Park en rijden daarna de beroemde tuinroute richting Kaapstad.

En jij?

Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest? Alle tips zijn meer dan welkom! Ik ben erg benieuwd. We hebben er in elk geval heel veel zin in!

Foto’s: pixaby.com.

 

6 Comments

 1. Lieve Herma en Chris
  Het gaat er toch weer van komen jullie reis naar Zuid Afrika. Woensdag is de grote dag.
  Wij wensen jullie een heel goede reis en gaan meegenieten van jullie avonturen.
  Liefs van Roos en Piet

 2. Lieve mensen, het is bijna zover!
  Een héle goeie reis en véél genieten van al dat moois dáár! Het is er in overvloed!
  En geef mijn allerliefste dochter een dikke knuffel!
  Veel liefs en groetjes, Hinke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *