Change of plans!

Plannen zijn er om gewijzigd te worden. Chris zou het daar niet mee eens zijn, want hij houdt zich het liefst altijd aan alle plannen en afspraken, maar nu was het toch echt zijn initiatief om de plannen te wijzigen. Vooral omdat hij het niet helemaal eens was met het oorspronkelijke plan 😉

Toen we de reis voorbereidde, was het idee om in twee maanden Vietnam, Cambodja en Laos aan te doen. Chris was thuis al niet laaiend enthousiast over Laos, maar dat is hij sowieso minder over Azië dan ik. Dus dacht ik dat het wel los zou lopen als we er eenmaal zouden zijn. Toch bleef dat gevoel bij hem. Vooral omdat hij negatieve dingen las over de lange, vervelende busritten en het land hem gewoon niet trekt. Daar komt nog bij dat hij in Cambodja allergisch bleek voor de malariapillen en nu dus liever wegblijft uit malariagebied. In eerste instantie probeerde ik hem nog over te halen, omdat Laos mij geweldig lijkt. Maar ik wil ook niet dat hij iets doet waar hij zich niet prettig bij voelt en ik vind vooral dat we dingen moeten doen waar we samen, allebei, blij van worden.

Dus al een week of twee is bij ons de hamvraag: “Wat gaan we doen na Cambodja?”. We hebben het voor ons uitgeschoven tot Siem Reap. Maarja, daar zijn we nu! Uiteindelijk hebben we elf dagen ‘over’ voordat we vanuit Bangkok naar Nieuw-Zeeland vliegen en hebben we voor onszelf een paar opties op een rij gezet:

Langer in Cambodja blijven

En dan ook het noorden en noordoosten bekijken. Helaas is dit voor de route niet handig. Bovendien vonden we Cambodja erg gaaf, maar we hebben het gevoel hier wel klaar te zijn en hebben vooral zin in iets nieuws.

Eerder naar Nieuw-Zeeland

We kunnen, tegen wijzigingskosten, ons ticket naar Auckland vervroegen en zo eerder naar Nieuw-Zeeland gaan. Maar wat moeten we elf dagen in Auckland doen? We kunnen de camper niet eerder ophalen, dus we zouden met het OV alvast wat kunnen bekijken, of een auto huren, of gewoon rondhangen in Auckland en surflessen nemen. Ik vond het niet echt een meerwaarde hebben. Daarbij speel ook mee dat we die elf dagen natuurlijk begroot hadden op verblijf in Azië, wat een stuk goedkoper is dan Nieuw-Zeeland. We hebben er ook nog even aan gedacht om vanaf Auckland een retourtje ergens naartoe te boeken (Fiji of de Cookeilanden bijvoorbeeld), maar dit werd wel heel erg duur.

Onze tussenstop in Sydney verlengen

Vanaf Bangkok vliegen we eind oktober via Taipei en Sydney naar Auckland. Zo kregen we een briljante ingeving: laten we langer in Sydney blijven en dan tien dagen later doorvliegen naar Auckland. We zagen het al helemaal voor ons: chillen op Bondi Beach, op de foto voor het Opera House, met een huurauto naar de Blue Mountains. Maar helaas! Een mailtje van Kilroy gooide roet in het eten. “Dit is helaas niet mogelijk met jullie ticket”. Het is een technische stop, dus we mogen het vliegtuig niet eens uit. Bovendien past een extra tussenstop niet in de voorwaarden van ons ticket.

Doorreizen in Thailand

Ook nog een mogelijkheid. Hier werden we alleen allebei niet heel enthousiast van, omdat we al eerder in Thailand zijn geweest. Niet dat we dan alles hebben gezien, maar zoals ik al zei waren we allebei toe aan iets nieuws. Dit voelde echt als ‘uitzitten’ en dat vind ik erg zonde op reis.

Vliegen naar een ander Aziatisch land

Lang leve de ‘Overal’ zoekfunctie van Skyscanner! Met deze functie zie je in één oogopslag waar het goedkoop is om naartoe te vliegen, voor als het je eigenlijk niet uitmaakt waar je heen gaat en de prijs leidend is. Zo vonden we goedkope tickets vanaf Siem Reap en terug naar Bangkok, ideaal! Het is echt ontzettend jammer dat een dag later, toen we definitief wilden boeken, de tickets ineens duurder waren geworden! Zo balen. Maar we besloten ons verlies maar te nemen, aangezien we al deze tijd ruim onder dagbudget zijn gebleven en we het dus kunnen hebben.

Om een lang verhaal kort te maken

We vliegen morgen al (!) naar …*tromgeroffel*… MALEISIË! Morgenochtend vroeg stappen we hier in Siem Reap op het vliegtuig om twee uurtjes later te landen in de wereldstad Kuala Lumpur. Elf dagen later vliegen we naar Bangkok en in de tussentijd is het plan (dat weer gewijzigd kan worden) om een aantal dagen de grote stad te bekijken, daarna iets met natuur en/of jungle om af te sluiten met een paar dagen op een eiland. We maken ons geen illusies dat we Maleisië gaan zien in elf dagen, maar we kunnen wél aan het land proeven en wie weet nog eens terugkomen.

We hebben er echt heel veel zin in! Het voelt heel gek, maar vooral heel tof, om ‘zomaar’ onvoorbereid ergens anders heen te gaan. Het kán gewoon. Dat is nou die vrijheid die ik zo geweldig vind op reis. Heerlijk! 

dsc00723

8 Comments

 1. Lieve. beide,

  Tjonge, jonge, wat een update weer, Herma. Bijzonder hoor hoe jij dit weer beschrijft en er samen toch uit komen. Mooi stel zijn jullie, echte liefde bestaat!
  Elf dagen Maleisië? Moet kunnen met Kiala Lumpur en o.a. Cameron highlands. Enfin, daar komen jullie wel uit.. Een goede vlucht toegewenst en blijf genieten. Ik kijk nu al uit naar het vervolgverslag……
  Seinora vanuit Nikko

 2. Hey Herma, wat tof om te lezen dat jullie in Maleisië zitten. Super vet! En inderdaad wat een vrijheid om te gaan. Geniet ervan!

  Liefs Talitha

 3. Lieve Herma en Chris,
  Even een kort woordje over Roos . Gebroken bovenbeen,wordt maandenlang revalideren.
  Herma niet meer over nadenken, ga heerlijk door met jullie plannen en blijf genieten van de
  avonturen, wij blijven meekijken naar jullie prachtige foto´s en lezen de schitterde verhalen van Herma.
  Lieve groeten van Roos en Piet.

  1. Hoi Piet, ik hoorde het inderdaad via facebook van Roos. Echt heel vervelend allemaal! Ik hoop dat alles voorspoedig gaat en dat ze thuis kerst kan vieren. Veel beterschap en sterkte voo jullie beiden! We blijven natuurlijk ook genieten 🙂 Liefs, Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *