My Travels: Nieuw-Zeeland, liefde op het eerste gezicht

Wauw. Echt wauw. Nu al. We zijn nog niet eens drie dagen in Nieuw-Zeeland en ik roep al de hele dag “Wauw!”. Want wat is het hier mooi, wat is dit geweldig en wat vind ik ons campertje gaaf!

Een leuke binnenkomer

Na drie vluchten van 4, 9 en 3 uur kwamen we eindelijk aan in Auckland. Helaas kwamen we erachter dat onze backpacks waren blijven steken in Taiwan, tijdens onze veel te korte overstap. We krijgen te horen dat ze de volgende dag op dezelfde vlucht worden gezet. Hm, leuke binnenkomer na zo’n lange reis. Nog leuker was het toen we aankwamen bij ons hotel; er was iets misgegaan met de reservering en ze hadden geen kamer meer vrij. Nee! En we waren zo moe. Aangezien het hun fout was, hielp de aardige dame achter de balie gelukkig om een ander hotel te vinden. Maar helaas, echt alle airport hotels waren die nacht volgeboekt. Gelukkig, gelukkig, gelukkig nam ze contact op met iemand die had geboekt en er nog niet was, en die bleek ook niet meer te komen. We hadden dus tóch een kamer! De vrouw zei nog dat als we niks hadden kunnen vinden, we nog wel bij haar thuis mochten slapen. En dat tekent dan weer de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, oftewel Kiwi’s (naar hun nationale vogel); ze zijn hier echt heel erg aardig.

dsc03733  dsc03726

Wennen in weer een nieuw land

Er gaat een wereld voor ons open in Nieuw-Zeeland! We starten in de grote stad Auckland en alles is weer compleet anders dan in Azië. Je kunt gewoon op de stoep lopen, auto’s stoppen voor je op het zebrapad, geen chaos en je zweet niet na twee stappen lopen. Oké, dat is dan ook wel weer een nadeel: het is hier koud! Of in elk geval: kouder. De spijkerbroek komt weer onderuit de inmiddels opgehaalde backpacks vandaan en de gympen worden ook weer ergens onder vandaan gevist. Verder is alles natuurlijk westers en herkenbaar, maar toch ook écht anders dan Nederland. De sfeer is heel relaxt en het is ruim opgezet; de huizen zijn bijvoorbeeld laag en vrijstaand en alle perkjes eromheen zijn netjes bijgehouden.

In Auckland

In Auckland verkennen we het centrum en volgen de stadswandeling van de Lonely Planet (ideaal). Hoewel het de grootste stad is van Nieuw Zeeland, voelt het kleinschalig aan en is er één grote winkelstraat. Daarnaast heb je nog de gigantische skytower (waar je overigens vanaf kunt springen, als je wilt. Nee, dank je.), kun je lekker picknicken in Albert Park, de art gallery bezoeken en zijn er langs de haven talloze leuke barretjes te vinden. Wij hebben inmiddels onze campervan opgehaald (wat is ‘ie te gek!) en staan op loopafstand van het centrum aan de haven op een camping. Nou ja, camping, het is gewoon een parkeerplaats met toilet en douche waar je, tegen betaling, ‘s nachts mag blijven staan.

dsc03742  dsc03752  dsc03764  dsc03763

De prachtige natuur in Nieuw-Zeeland

Op maar een half uurtje rijden vanaf Auckland ligt een prachtig regionaal park, Waitakere Ranges en daar, of eigenlijk onderweg al, maken we voor het eerst kennis met de geweldige natuur van Nieuw-Zeeland. We rijden door het berggebied en zien de mooiste uitzichtpunten over groene dalen met de zee op de achtergrond. We lopen over een strand met antracietgekleurd zand, dat glinstert in de zon en verbazen ons over de gigantische Lion Rock, een megarots deels in zee en deels op het strand. Vandaar lopen we naar een view point waar we weer getrakteerd worden op een waanzinnig mooi uitzicht op een ander deel van het strand, waar de golven woest tegen de grote rotsen beuken. Af en toe zijn we er helemaal stil van en kijken we elkaar aan met een blik vol verwondering; dit is nog maar dag twee! En het is nu al zo mooi, kun je nagaan wat dat betekent voor de rest van de reis.

dsc03814  dsc03817  dsc03824  dsc03881

Op de camping

Overigens stonden we deze keer weer op een parkeerplaats, die dienst deed als camping. Oftewel: je betaalt ervoor, er zijn wc’s en er gaat aan het eind van de dag een hek dicht. We stonden er als enige, midden in de natuur, en ‘s avonds werd het pikdonker; ik durfde niet in m’n eentje naar de wc! Het is af en toe wat behelpen, maar wat je ervoor terug krijgt is de moeite dubbel en dwars waard! De volgende dag maken we vanaf onze kampeerplek een korte hike naar een fantastische waterval, door een prachtig woud; een goed recept voor je ochtendhumeur, want je bent meteen vrolijk! We rijden deze dag verder door de bergen naar het Waipoua Kauri Forest, waar we morgen hopelijk de grootste boom van het bos gaan bewonderen.

dsc03857  dsc03864

Weinig wifi

Het wordt de komende tijd even behelpen met het bijhouden van de website, Facebook en Instagram. We hebben namelijk bijna nergens wifi. Op de goedkope campings heb je geen wifi en op de afgelegen plekken (zoals hier) ook niet eens bereik. We denken erover om toch een simkaart te kopen, maar willen het eerst proberen zonder. Het heeft namelijk ook wel wat om niet iedere dag je Facebook te checken en met iedereen te appen.

Voor nu zijn we ontzettend aan het genieten! Want tot nu toe is iedere rit met de camper ook echt een feestje: prachtige uitzichten over felgroene heuvels en hoe makkelijk is het dat als je even op een rustplaats staat, je gewoon even achterin kunt gaan zitten voor wat drinken of zelfs een uitgebreide lunch. Heerlijk!

dsc03846

2 Comments

 1. Lieve Herma en Chris,
  Als ik zo de laatste foto bekijk, zie ik een prachtig blij en gelukkig stel. Blijf genieten van jullie reis dan
  blijven wij mee genieten van al jullie omzwervingen en foto´s.
  Roos mag haar been nog niet belasten,18 nov. weten we meer dan terug naar de orthopeed, afwachten dus, zij heeft haar toestand aanvaart en is goed gehumeurd.
  Lieve groeten van Roos en Piet.

  1. Hoi lieve Roos en Piet,
   Ja, op die foto waren we ook echt ontzettend blij en beseften we ook hoe gelukkig we zijn om dit allemaal te mogen zien. Zo mooi allemaal! Fijn dat het naar omstandigheden goed gaat met Roos! Sterkte nog en beterschap. Leuk dat jullie ons volgen en mee genieten 🙂
   Liefs, Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *