Nog maar drie weken!

Over minder dan drie weken vertrekken we! Wauw, echt bizar. Zo ben je volop aan het plannen en duurt het nog zo lang, en zo ga je ineens al bijna je laatste werkweek in. Nu kunnen we zeggen: “Deze maand gaan we”, en op ons werk: “Volgende week ben ik voor het laatst”. Drie weken vliegen voorbij en voor we het weten zitten we in het vliegtuig!

We lopen gelukkig aardig op schema met alle voorbereidingen, maar toch moet er voor die tijd nog wel één en ander gedaan worden. We hebben een lijst in OneNote gemaakt, die synchroniseert op onze beide telefoons en de laptop; op elk moment kunnen we daarop dingen afvinken of toevoegen én blijven we allebei up to date. Ideaal!

Doorreis vanuit Bangkok

Eén van de belangrijkste dingen die we hebben gedaan de afgelopen weken is het boeken van de doorreis vanuit Bangkok. Of eerder: het beslissen wat we nou na aankomst zouden gaan doen. We hebben daar lange tijd over getwijfeld: we vliegen aan op Bangkok, maar hoeven daar niet te blijven. We willen graag zo snel mogelijk door naar of Laos of Cambodja of Vietnam om daar de rondreis te starten. Een keuze bleek nog aardig lastig: over land naar Cambodja, via noord Thailand richting Laos of toch vliegen? En waar vliegen we dan heen zodat we een logische route kunnen volgen? En ga je direct door of boek je nog een nacht in Bangkok? Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om dezelfde dag door te vliegen naar… Hanoi! Onze reis start dus in noord Vietnam! Van daaruit is het plan om, na een bezoek aan in ieder geval Sapa en Ha Long Bay, langzaam af te zakken naar het zuiden van het land om daar vanuit Ho Chi Minh City over de Mekong delta Cambodja in te varen. Na Cambodja kunnen we dan het zuiden van Laos in reizen en hoe we van Noord Laos terugkomen naar Bangkok, zien we tegen die tijd wel. Dat hangt er helemaal van af hoeveel tijd we dan nog hebben.

LP droomreis     Budget_2+1_Day_ext def

Verder hebben we de camper alvast betaald, nog wat heen en weer gemaild met Kilroy over de gewijzigde (lees: geschrapte) vlucht van Auckland naar Taipei, iemand gevonden die ons appartement wil onderhuren (jeeej!), abonnementen stopgezet, visumaanvraag geregeld voor Vietnam en voor mijn gevoel nog 100 kleine dingen. Uiteraard blijven we ook steeds inlezen in de bestemmingen. Daarnaast hebben we nu ook aardig wat inkopen gedaan. Na een aantal mooie reizen is onze reisuitrusting al aardig compleet, maar toch zijn er elke reis weer dingen die handig zijn om aan te schaffen. Zo hadden we allebei nog geen flightbag en hebben we daar maar meteen een TSA-slotje bij gekocht. We kozen voor een 2-in-1: een flightbag en regenhoes in één. Superhandig! Ook hebben we een kleine laptop uitgezocht, zodat ik lekker kan bloggen op reis. Oh, en ik heb nu eindelijk mijn eigen backpack! Toen we twee jaar geleden voor het eerst gingen backpacken in Thailand, kreeg ik een oude backpack van mijn schoonzus (thanks!). Omdat we toen nog niet zeker wisten of backpacken ons zou bevallen, was dat prima. Maar nu we vier maanden gaan, vind ik het toch erg fijn om een eigen te hebben. Het is erg belangrijk een goede backpack uit te zoeken, die echt bij jou past. Chris heeft al een goede en nu heb ik er dus ook eentje die echt voor mij het beste is en voor mijn rug het fijnste zit. Het is een Osprey geworden en daar ben ik superblij mee! Jammer genoeg in een niet al te mooie kleur, maar hé: mooi rood is niet lelijk. We zijn er allebei klaar voor!

IMG_0080

De laatste loodjes!

En nu gaan we vrolijk door met voorbereiden! De laatste werkweek in, de laatste dingen regelen, afspreken met vriendinnen, een paar tripjes naar de winkel en natuurlijk ons laatste weekend plannen. We vertrekken op een maandag en het laatste weekend staat vooral in het teken van borrelen met vrienden, barbecueën met familie en uiteraard inpakken! Af en toe grijpt het me aan en vind ik het superspannend dat het bijna zo ver is. Maar meestal heb ik er gewoon heel veel zin in. En vind ik het vooral ongelooflijk dat het écht gaat gebeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *