We gaan op reis!

28 april 2016; de droomreis is geboekt!

De kogel is door de kerk, dit wordt het jaar waarin we eindelijk een lange reis gaan maken! Op 29 augustus stappen we in het vliegtuig richting Bangkok om een fantastische reis te maken en vier maanden later vol inspiratie en nieuwe energie weer thuis te komen. Eerdere intenties voor een langere reis vielen steeds door verschillende redenen in het water, dus het voelt nu wel als een dream come true om écht te gaan. Onze plannen? De prachtige natuur en cultuur ontdekken in Vietnam, Laos, Cambodja, Nieuw-Zeeland en Taiwan. Een relaxed tempo aanhouden, volledige vrijheid hebben en vooral vier maanden lang niets moeten; heerlijk!

Zodra duidelijk was dat we van beide werkgevers akkoord kregen voor onbetaald verlof, stond eigenlijk niets meer in de weg. Het duurde even voor we ons dat beseften, maar daarna zijn we ons als een malle gaan storten op de belangrijkste eerste stap: het boeken van de tickets. Want zodra de tickets geboekt zijn, gaan we écht! Zo voelde het tenminste; vrienden en familie wisten natuurlijk al jaren van onze wens en op een gegeven moment roep je vaak dat er iets op de planning staat, maar gebeurt het steeds niet. Nu dus wel!

Vliegtickets en camper

We hebben gekozen voor een combinatieticket, waarbij je voor één prijs op meerdere plekken stopt; in ons geval in Bangkok, Auckland en Taipei. Dit is meestal voordeliger dan wanneer je zelf de tickets bij elkaar zoekt. Tenminste, het kan goedkoper als je heel flexibel bent en minder gebonden aan tijd. We zijn zowel bij WTC.nl geweest als bij Kilroy en hebben uiteindelijk bij de laatste geboekt. De route die zij aanboden sprak ons meer aan, het tarief was prima en bovendien was het een heel fijn gesprek wat we daar hadden. Het voelde wel gek om het geld over te maken voor de tickets: ergens gebeurt er niet zoveel, je krijgt geen fysieke tickets in je hand ofzo, maar je hebt het wel gedaan! We hebben geboekt! Geen weg meer terug en iedereen vertellen van onze plannen dus 🙂

Budget_2+1_Day_ext def     Kreta 329

Stap twee is inmiddels ook gezet: het uitzoeken en boeken van een campervan voor in Nieuw-Zeeland. Iets wat met de week duurder wordt, dus hoe eerder hoe beter. Nu de tickets vast stonden, wisten we ook de precieze data voor de rondreis in Nieuw-Zeeland. Maar pfff, wat een keuzes! Zoveel campers, merken en aanbieders, je ziet door de bomen het bos niet meer. We hadden natuurlijk bij Kilroy en WTC ook direct camperoffertes opgevraagd, maar zijn uiteindelijk voor het fijne Totally Campers gegaan: een Nederlands stel dat vanuit Australië al bijna 20 jaar campers verhuurt. Hun motto is om eerlijk, duidelijk en vooral persoonlijk reisadvies te geven en dat merk je. Hele fijne manier van communiceren, alles wordt goed uitgelegd, ze begrijpen dat dit niet zomaar een keuze is en ze hebben ook nog eens hele fijne tarieven. Zo hebben wij nu een budget campervan (lees: ouder model)  gehuurd; zo’n klein busje waar eigenlijk alles in zit wat je nodig hebt en waar je zelfs nog binnenin rechtop kan staan. Ons huisje voor zes weken… ik heb er nu al zin in!

Nu de grote dingen gedaan zijn, kan al het andere voorbereidingswerk beginnen! Route uitstippelen, eerste nachten hotel boeken, vaccinaties regelen, verdiepen in visumzaken, verzekeringen uitzoeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar daarover in een volgend blog meer! Voor nu zijn we gewoon heel erg blij dat dit allemaal gaat gebeuren, we kunnen echt niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *