Even voorstellen…

“The world is a book and those who do not travel read only one page.” – Augustine

Ik ben Herma, 32 jaar, en ben al ruim tien jaar samen en gelukkig met Chris. Samen proberen we zo vaak mogelijk er tussenuit of op reis te gaan. Nog altijd vraag ik mij af waar mijn fascinatie voor reizen vandaan komt. Binnen onze families zijn wij de enige die zo nieuwsgierig zijn naar andere landen en culturen; het is er nou niet echt met de paplepel ingegoten. Toch is het op enig moment gaan groeien, dat reisvirus.

Vroeger pakten we de tent in om drie weken te kamperen, maar nooit over de landsgrenzen. Mijn eerste vliegreis was samen met mijn zus naar Kos en dat smaakte naar meer! Mooi weer, prachtig eiland, heerlijk eten; echt ultiem genieten. Op mijn 19e vertrok ik met knikkende knieën naar Engeland om een avontuur als au-pair aan te gaan. Wat een fantastische tijd!

Daarna ontmoette ik Chris en eigenlijk zijn we samen gegroeid tot waar we nu zijn, qua reizen. Onze eerste vakantie ging naar een all-inclusive hotel in Tunesië. Dit groeide langzaam via Cuba, Egypte en Rhodos door naar onze eerste echte rondreis in Amerika. Voor het eerst een maand weg, voor het eerst rondreizen én voor het eerst in een camper. Wat een supergave reis was dat! De volgende stap was backpacken, wat we deden door Thailand, een hele toffe kennismaking met Azië. Intussen droomde ik steeds vaker over een langere reis.  Door omstandigheden liet dat nog even op zich wachten en we ontdekten dat roadtrippen met eigen auto vanuit huis ook heel gaaf is!

Eind augustus 2016 was het dan eindelijk zover! We pakten onze backpacks in en vertrokken op onze droomreis van vier maanden. Uiteindelijk bezochten we Vietnam, Cambodja, Maleisië, Nieuw Zeeland en Taiwan. Wat was het een waanzinnige reis! Woorden schieten tekort. Lees hier de live verslagen.

Dit lijkt inmiddels alweer een hele tijd geleden! Intussen blijven we vrolijk door reizen (helaas niet meer maanden achter elkaar), o.a. naar Zuid-Afrika en ook wat meer in Europa. De bucketlist blijft maar groeien!

Mijn reisblog

“Traveling—it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tijdens onze reizen in Amerika en Thailand hield ik een waarbenjij.nu blog bij om familie en vrienden up to date te houden. Sowieso vind ik schrijven altijd al leuk om te doen. Al jaren volg ik zelf reisblogs; ik lees met veel plezier de reisverslagen, lees de lijstjes met tips, doe inspiratie op, check de budgetposts om in te schatten hoeveel wij nodig zullen hebben en droom ik weg bij de prachtigste foto’s. Stiekem wilde ik dat zelf ook heel graag: een eigen reisblog. Hoe gaaf zou dat zijn?! Vanaf het moment dat onze reis van vier maanden een feit werd, begon dat gevoel weer te kriebelen. En toen ik later een oproep zag op Facebook van iemand, die we nota bene ontmoet hadden in Thailand, die graag ervaring wilde opdoen en gratis een website wilde ontwerpen, kon ik die kans niet laten liggen: 2feelfree.com was geboren!

Al onze reizen doen we samen, vandaar de 2 in de naam van het blog. Reizen met Chris vind ik fantastisch, het verrijkt je leven en je relatie en het is geweldig om samen al die gave dingen mee te maken. Reizen is voor mij het gevoel van ultieme vrijheid: niets moet, alles mag.

Bezochte landen

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list” – Susan Sontag

Amerika: Cuba – Verenigde Staten (New York, Maryland, California, Arizona, Nevada, Florida)

Azië: Cambodja, Maleisië, Taiwan, Thailand, Vietnam

Afrika: Egypte – Marokko – Tunesië – Zuid-Afrika

Europa: België –  Duitsland –  Engeland – Frankrijk – Griekenland –  Hongarije – Italië – Kroatië – Luxemburg – Macedonië – Oostenrijk – Schotland – Slovenië – Tsjechië

Oceanië: Nieuw-Zeeland