Top 10 meest gelezen artikelen in 2017

De laatste dag van het jaar. Vanavond gaan we knallend het nieuwe jaar in, maar voor nu sta ik nog even stil bij het afgelopen jaar. Drie keer gingen we op reis dit jaar: naar Edinburgh, Tsjechië en Zuid-Duitsland en naar Zuid-Afrika. Op persoonlijk vlak gebeurde er ook een hoop: zo was ik aan het begin van dit jaar nog werkeloos, vond ik daarna een tijdelijke baan en ben ik inmiddels begonnen aan mijn superleuke nieuwe job, die erg goed bevalt!

Bloggen 2017

Qua bloggen is het de laatste tijd wat rustig (met uitzondering van de live reisverslagen vanuit Zuid-Afrika); ik merk dat ik moeite heb met het vinden van een goede balans. Ik heb nog steeds superveel plezier van het bloggen en als ik berichten krijg van lezers, die ik verder niet ken, wordt ik daar echt heel blij van. Maar ik merk ook dat er veel tijd in gaat zitten, die ik niet altijd heb. Of beter gezegd: ik heb er niet altijd de energie voor. Hopelijk vind ik in 2018 meer balans hierin en kan ik op meer regelmatige basis blogs plaatsen. M’n Liebster nominatie gaf ook een fijne boost!

Mijn 10 meest gelezen blogs

In het kader daarvan vond ik het erg leuk om eens te kijken welke blogs nou goed gelezen worden. Het blijkt dat vooral praktische tips in de vorm van route- en kostenblogs in trek zijn. Leuk om te weten! Daar komen er binnenkort nog meer van online 🙂 Nu eerst mijn meest gelezen blogs in 2017; hier komen ze, van 10 tot 1. Klik op de titels om naar het artikel te gaan.

10 | 7x waarom Taiwan op je bucketlist hoort

In december 2016 sloten wij onze lange reis af in het bijzondere Taiwan. We hadden geen idee wat we konden verwachten en misschien maakte dat deze reis ook wel zo gaaf. Want Taiwan heeft ons echt verrast: zo’n gave bestemming! In dit artikel lees je waarom.

9 | Live reisverslag Zuid-Afrika: wilde dieren en mooie bergen

Op nummer 9 staat het eerste live reisverslag van onze reis door Zuid-Afrika. Afgelopen november maakten we een te gekke roadtrip door dit geweldige land. Supergaaf om oog in oog te staan met wilde dieren en te genieten van waanzinnige uitzichten!

8 | Heftig! Midden in de zware aardbeving

In Nieuw-Zeeland kwamen wij terecht in een zware aardbeving. We zaten precies op de verkeerde plek; vlakbij het epicentrum in het dorpje Kaikoura. Doordat alle wegen beschadigd waren, konden we niet weg en het duurde een week voordat we (per marineschip) geëvacueerd waren. Een heftige, maar bijzondere ervaring.

7 | Budget Taiwan: kosten 2 weken rondreizen

Wat kost het om twee weken rond te reizen in Taiwan? Ik hield al onze kosten netjes bij en zet ze voor je op een rijtje. Ons viel het mee!

6 | Fotoverslag West-Amerika

Onze allereerste ‘echte’ rondreis was in Amerika. Ruim een week in New York en Washington en daarna verkenden we in bijna drie weken een deel van de westkust. De Grand Canyon maakte de meeste indruk en het was geweldig om voor het eerst met een camper te reizen!

5 | Budget Cambodja: kosten 3 weken backpacken

Op nummer 5 staat het budgetblog van Cambodja. In de drie weken dat we rondreisden in dit prachtige land, hield ik al onze uitgaven bij. Zo weet jij precies wat je moet sparen om naar Cambodja te kunnen. Bovendien helpt het mij om op budget te blijven 😉

4 | Onze reisplannen voor 2017

Grappig om dit blog terug te lezen! Aan het begin noem ik namelijk dat plannen er zijn om gewijzigd te worden. En nagenoeg alle plannen uit dit blog zijn inderdaad gewijzigd! 😉 Uiteindelijk gingen we dit jaar drie keer op pad. Een lang weekend naar Schotland, een tweeweekse roadtrip door Tsjechië en Zuid-Duitsland en als hoogtepunt een fantastische reis door Zuid-Afrika. Sri Lanka en de Azoren bewaren we wel voor een andere keer 🙂

3 | Onze route: 3 weken Cambodja

We zijn aangekomen bij de top 3! Op 3 staat onze route door Cambodja. Ik vertel je precies welke plaatsen wij bezochten en hoe lang we overal gebleven zijn. Hopelijk inspireert het je tot het maken van een eigen route!

2 | Kosten: vier weken backpacken door Vietnam

Het derde kostenblog in deze top 10! Blijkbaar vinden jullie het fijn om te lezen hoeveel bepaalde reizen kosten. Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want dat is precies waarom ik ze schrijf! Zelf loop ik er namelijk vaak tegenaan dat ik nergens goed kan vinden wat voor kosten je in een bepaald land kunt verwachten. Binnenkort zet ik de kosten van Zuid-Afrika online!

1 | Onze route: 4 weken Vietnam

Het meest gelezen blog in 2017! Onze route door Vietnam. In vier weken tijd reisden van de rijstvelden in het noorden naar de Mekong delta in het zuiden. Tijd genoeg om compleet verliefd te worden op dit land; ik vond het geweldig!

Stiekem toch best leuk om eens zo’n rijtje te maken van meest gelezen blogs! Hopelijk vinden jullie dat ook 😉 Ik ben erg benieuwd naar wat jullie interessant vinden! Waar zou jij op 2feelfree.com meer over willen lezen in 2018?

6 Comments

  1. Dat is een prachtlijst om op terug te blikken! Cambodja en Vietnam lijken me wel wat! De oostkust van de VS hebben wij al een stukje verkend maar je avonturen in het westen ga ik zeker lezen! Veel reisplezier in 2018 nog!

    1. Dank je wel!! Vietnam is momenteel zeker m’n favoriet in Zuidoost-Azië 🙂 Onze plannen voor 2018 liggen op dit moment nog helemaal open, dus ik ben benieuwd wat het jaar gaat brengen! Jij ook veel reisplezier gewenst 🙂

  2. Altijd leuk om op deze manier terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik lees zelf ook graag route- en budgetblogs, want dat geeft je een beetje een idee wat je kunt verwachten. En daarnaast natuurlijk inspiratie voor je eigen reis. Ik vind vooral het verhaal over de aardbeving indrukwekkend, dat lijkt me heel bijzonder om mee te maken. Ik ben benieuwd welke reizen er dit jaar gemaakt gaan worden. Veel reisplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *